Forskarsalen vid Ålands landskapsarkiv stängd

De publika utrymmena inkl. forskarsalen vid Ålands landskapsarkiv stängs den 18 mars 2020. Stängningen gäller tillsvidare i enlighet med gällande föreskrifter. Dessa har tagits fram av Ålands landskapsregering p.g.a. de undantagsförhållanden som är de rådande på Åland i.o.m. ibruktagandet av beredskapslagen. Detta har gjorts för att förebygga och minska risken att coronaepidemin breder ut sig till Åland.

Åländska kyrkoböcker

Kyrkoböcker är den mest använda källan till släktforskning. I kyrkoböckerna finns anteckningar över dop, vigslar och begravningar, samt uppgifter om in- och utflyttning. Genom att bläddra i de åländska kyrkböckerna kan du upptäcka många spännande saker om dina förfäder.

Kyrkoböcker på ArkivDigital

Åländska församlingarnas kyrkoböcker från äldsta till ca 1885 har digitaliserats av ArkivDigital. ArkivDigital är ett svenskt företag som producerar och tillhandahåller digitaliserat historiskt material via nätet. Ålands landskapsarkiv erbjuder sina kunder gratis uppkoppling till ArkivDigitals databas från datorer i läsesalen.

Läs mer om ArkivDigital här

Kyrkoböcker på Digitalarkiv

Brändös, Eckerös, Finströms, Föglös och Hammarlands församlingarnas kyrkoböcker från äldsta till ca 1870 finns digitaliserade i Riksarkivets Vakka-databas. Du kan söka i databaset via Riksarkivets Digitalarkiv.

Riksarkivets DigitalArkiv hittar du här

Kyrkoböcker på Hiski

Åländska församlingarnas kyrkoböcker från äldsta till ca 1895 har också överförts till datorn i sökbar databasform. Kyrkoböcker är tillgängliga i denna form via Genealogiska Samfundet i Finlands Hiski-tjänst.

Genealogiska Samfundets Hiski-tjänst hittar du här

Publicerad 16.4.2019Uppdaterad 2.12.2019