Forskarsalen vid Ålands landskapsarkiv stängd

De publika utrymmena inkl. forskarsalen vid Ålands landskapsarkiv stängs den 18 mars 2020. Stängningen gäller tillsvidare i enlighet med gällande föreskrifter. Dessa har tagits fram av Ålands landskapsregering p.g.a. de undantagsförhållanden som är de rådande på Åland i.o.m. ibruktagandet av beredskapslagen. Detta har gjorts för att förebygga och minska risken att coronaepidemin breder ut sig till Åland.

Arkiv som vi förvarar

Ålands landskapsarkiv förvarar uppemot 2 000 olika arkiv från diverse arkivbildare. Arkiv som vi förvarar inkluderar arkiv från landskapsregeringen och alla dess olika avdelningar, byråer och enheter; kommunernas arkiv; församlingarnas arkiv samt de statliga myndigheternas arkiv. Därtill förvarar vi ett stort antal privata arkiv från privatpersoner, gårdar, föreningar och företag.

På dessa sidor kan du bekanta dig med de arkiv som vi förvarar. För närvarande finns arkivförteckningarna inte i digital form. Vi arbetar med att göra dem tillgängliga digitalt. Vänligen kontakta oss om du önskar uppgifter om de arkiv som vi förvarar.

 

Publicerad 18.9.2018Uppdaterad 3.12.2019