Forskarsalen vid Ålands landskapsarkiv stängd

De publika utrymmena inkl. forskarsalen vid Ålands landskapsarkiv stängs den 18 mars 2020. Stängningen gäller tillsvidare i enlighet med gällande föreskrifter. Dessa har tagits fram av Ålands landskapsregering p.g.a. de undantagsförhållanden som är de rådande på Åland i.o.m. ibruktagandet av beredskapslagen. Detta har gjorts för att förebygga och minska risken att coronaepidemin breder ut sig till Åland.

Webbplatsen för Ålands landskapsarkiv har förnyats

Ålands landskapsarkiv lanserade sin nya webbplats måndagen den 9 december. Den nya webbplatsen innehåller uppdaterad information och har ett nytt utseende. Till skillnad från den tidigare webbplatsen är den nya lättillgänglig via olika typer av enheter, som mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

Den nya webbplatsen är uppbyggd i enlighet med landskapslagen (2019:7) om tillgängliga webbplatser och mobila applikationer inom förvaltningen. Webbplatsen kommer att kompletteras med Talande Webb, som är ett hjälpmedel som läser upp webbsidor och pdf-filer.

På den nya webbplatsen återges nyheter och en kalender för händelser som rör landskapsarkivet. Till landskapets myndigheter och kommuner erbjuder vi uppdaterad information och råd angående dokument- och arkivhantering, samt länkar till relevanta föreskrifter och regelverk. Som ett smakprov på de material som vi förvarar har en del av Rederi Ab Gustaf Eriksons arkiv som fick UNESCOs nationella världsminnestatus i april 2017 digitaliserats.

Vi ser fram emot att välkomna våra besökare till vår nya webbplats på, och uppmuntrar er att ta del av innehållet. 

För mer information, kontakta Ålands landskapsarkiv:

Publicerad 11.12.2019Uppdaterad 11.12.2019